Отборите на Байерн Мюнхен и Челси ще се борят докрай за подписа на защитника на Ювентус Матайс де Лихт. Както е известно, желанието на нидерландския национал е да напусне „биаконерите“ и именно това са двата клуба, които вече са отправили конкретни оферти.

Според италианския журналист Алфредо Педула от Байерн са предложили 75 милиона евро плюс бонуси. Първата оферта на Челси пък е била на стойност 70 милиона, а Ювентус иска за Де Лихт минимум 85 милиона евро и определени бонуси, зависещи от представянето на Де бранителя и постиженията на отбора.

Трансферният гуру Фабрицио Рома пък пише, че Ювентус очаква нови предложения от Челси и Байерн. Все още няма споразумение, но де Лихт е близо до напускане на Торино.

„Доволни сме от централните защитници, с които разполагаме, но можем да се подобрим по отношение на лидерството“, заяви президентът на баварците Оливер Кан в отговор на въпрос дали клубът ще привлече Де Лихт.

Самият футболист от дете е фен на германския гранд. И сега той предпочита да облече екипа на Байерн, но всичко зависи от преговорите и това коя оферта ще е по-изгодна за Юве.