Ръководството на Борусия Дортмунд е уточнило всичко по трансфера на Матс Хумелс от Байерн Мюнхен обратно в посока „Сигнал Идуна Парк”. Според „Кикер” сделката ще бъде на стойност 38 милиона евро, като в сумата попадат и залегналите в контракта бонуси. Скоро след излизането на новината двата клуба почти синхронно пуснаха официалните потвърждения.

30-годишният футболист ще бъде представен съвсем скоро. Той прекара последните 3 години в родния си клуб Байерн, като пристигна там именно от Дортмунд. Трансферът ще породи противоречиви реакции сред „жълто-черните” фенове, които приеха играча с отворени обятия през януари 2008-а, когато стана ясно, че Хумелс няма да получи шанс за пробив в първия тим на баварците.

През лятото на следващата година Борусия откупи правата на Хумелс, който впоследствие се превърна във всеобщ любимец. Отношението към него се промени след юли 2016-а, когато той премина в Байерн Мюнхен по собствено желание, а Борусия получи 35 милиона евро.  Това означава, че ако всички бонуси по сега подписания контракт се задействат, „пчеличките” ще бъдат на лека загуба от сделките.

За Байерн Хумелс изигра 118 официални мача и вкара 8 гола. Според „Кикер” договорът на Хумелс с Борусия Дортмунд ще бъде за 3 години.