Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханс Флик призова Жером Боатенг и Мануел Нойер да ангажират бъдещето си с клуба на фона на слуховете, че Челси се интересува от опитното дуо. Няколко от най-известните звезди на Байерн бяха свързани с трансфер далеч от „Алианц Арена“ през летния трансферен прозорец, но Томас Мюлер подписа нов договор с „баварците“ до 2023 година. Но съотборниците на Мюлер, спечелили Световната купа с Германия - Боатенг и Нойер, са с изтичащи договора през 2021 година и тепърва ще се договарят с Байерн за нови.

Челси следи внимателно ситуацията, а мениджърът Франк Лампард ще търси нов бранител, както и заместник на неубедителния Кепа Арисабалага между гредите. На въпрос за слуховете около Боатенг, мениджърът на Байерн Флик отговори:

„Всички сме доволни от неговото развитие. Можем да го подкрепим, но винаги зависи от това, което предлага. В тази връзка неговото развитие е много положително. Ще направим всичко възможно да му осигурим нов договора, ако той реши да остане тук. Досега той имаше нашата подкрепа и така ще продължи и в бъдеще“.

За останалите играчи на Байерн, които следващата година стават свободни агенти, Флик добави:

„Това също са решения, които всеки играч трябва да реши сам. През последните седмици и месеци вече обясних колко са важни за нас Мануел Нойер, Дейвид Алаба или Тиаго Алкантара. Те претърпяха огромно развитие през последните шест месеца и бяха истински топ изпълнители. Клубът също забеляза това и се надявам да вървим в правилната посока“, каза още Флик.

Въпреки че разговорите на Нойер за нов договор затихнаха, Флик остава да се надява, че вратарят ще постигне споразумение за удължаването му.

„Познавам Мануел от толкова дълго време. Това е негово решение, той също знае каква роля има  в Байерн. Не само аз, целият клуб ще бъде щастлив, ако удължи договора си", призна специалистът.