Подсилването в отбраната на Байерн Мюнхен няма да секне само със закупуването на Бенжамен Павар от Щутгарт и Люка Ернандес от Атлетико Мадрид. Германският претендент за титлата в Бундеслигата през тази година ще опита да вземе и защитника на Аякс Амстердам Матайс де Лихт, който по никакъв начин не е отхвърлил шанса да премине на „Алианц Арена”.

Холандецът се утвърди като „най-горещото” име в европейския футбол за вероятен трансфер през идното лято, като испанският Барселона е считан за претендент за подписа му. Въпреки това журналистът от Bild Кристиан Фалк потвърждава, че мюнхенският колос е в непрестанна връзка с национала на Холандия за трансфер през това лято.

Информацията на Фалк гласи, че Де Лихт ще избира между Барселона и Байерн Мюнхен за следващия си пристан, като е отказал категорично да продължи кариерата си в клуб от Висшата лига на Англия.

Манчестър Юнайтед бе свързван с трансфер на 19-годишния футболист, след като мениджърът Оле Гунар Солскяер има желание да заздрави отбраната на отбора за следващия сезон.