Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге си позволи да се изкаже язвително към вече бившия играч на клуба Матс Хумелс. Легендарният бивш футболист показа доста снизходително и иронично отношение към доскорошния лидер в защитата на баварците.

Това се случи по време на днешното представяне на Люка Ернандес като ново попълнение за мюнхенци. Със своята цена от 80 милиона евро френският национал се превърна не само в най-скъпата покупка за Байерн в историята, но и за Бундеслигата като цяло. Логично Румениге презентира Ернандес „като най-силния бранител в първенството” и това накара журналистите да обърнат въпросите в посока към Хумелс, който беше продаден обратно в Дортмунд срещу 38 милиона евро.

„Четох в пресата, че най-добрият германски защитник вече не играел в Байерн”, заяви Румениге. „Но по мое мнение най-силният германски бранител все още е част от Байерн, а също така, по случайност, и от националния отбор.”

Разбира се, с тези думи Румениге визираше Никлас Зюле, който завърши сезон 2018/2019 като лидер сред защитниците по редица показатели. Втората вметка касаеше факта, че 30-годишният Хумелс вече не е със статут на германски национал, след като беше принудително пенсиониран – наред с все още играещите в Байерн Томас Мюлер и Джером Боатенг – от селекционера Йоаким Льов. През март, когато Льов оповести дискусионното си решение, Румениге беше един от хората, които се изказаха в подкрепа на Хумелс, а клубът като цяло разкритикува мярката.