Манчестър Юнайтед ще се стреми през следващите месеци да подпише с топ стрелец. Според италианското издание “Газета дело Спорт” става въпрос за нападателя на на Наполи Виктор Осимен.

Спекулира се, че “червените дяволи”, както и отборът на Челси, който вече инвестира сериозна сума във входящи трансфери през януарския трансферен прозорец, са готови да дадат 120 милиона евро, за да привлекат 24-годишния нигериец.

Според италианската медия освен топ отборите от Висшата лига за подписа на Осимен имат интерес още и испанският Реал Мадрид и германският Байерн Мюнхен.

Този сезон нападателят на Наполи е в страхотна форма. Треньорът Лучано Спалети му гласува доверие и Осимен взе участие в 17 от 21 мача в Серия “А” и в тях реализира 16 гола, както и 3 асистенции.

В Шампионската лига пък през есента записа участие в 3 срещи и отбеляза един гол. Така с негова помощ неаполитанците стоят уверено на върха в италианския шампионат и спечелиха своята група в “турнира на богатите”. Той определено ще бъде от полза за всеки отбор, в който би могъл да премине.