Шансовете на германския шампион Байерн Мюнхен да привлече голмайстора на Тотнъм - Хари Кейн, през лятото се увеличават след пристигането на Томас Тухел на треньорския пост на „Алианц Арена“. Главният редактор на спортната секция на Bild - Кристиан Фалк, разкри интересни подробности след уволнението на Юлиан Нагелсман и как това ще повлияе на трансферните планове на баварците.

„Тухел ще има един шанс, но може бъде много скъп! Това вече може да е Хари Кейн“, пише германският журналист.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Когато идва нов мениджър, разбира се, има вероятност някои играчи да си тръгнат, освен да бъдат привлечени и нови такива. Той иска много играчи, така че трябва да намерят пари. В крайна сметка шансът на Байерн да привлече Кейн е по-голям, след като Тухел се присъедини към клуба и мисля, че ще се случи нещо през лятото“, допълни Фалк.

На „Алианц Арена“ са останали разочаровани от незадоволителното представяне на тима в Бундеслигата и се твърди, че ръководството е мислило да уволни Нагелсман непосредствено след втория мач с Пари Сен Жермен от 1/8-финалите в Шампионската лига, ако Байерн беше отпаднал.

Трябва да се отбележи, че дори договорът на Кейн да изтича през 2024-а година, от Тотнъм няма да искат да оставят своята звезда да си тръгне евтино. Смята се, че лондончани ще поискат сума над 100 милиона паунда за услугите на английския национал това лято. На пръв поглед това изглежда трудно за баварците, но се очаква Тухел да направи сериозно прочистване на „Алианц Арена“ след края на сезона, с което да финансира привличането на нови играчи.