Италианският хегемон Ювентус е фаворит за подписа на плеймейкъра Хамес Родригес. Колумбиецът играе за Байерн Мюнхен във втория си сезон под наем от Реал Мадрид. Договорката между мюнхенци и испанци е, че след като изтече наемът му, той да преговаря спокойно с германския гранд. Байерн ще може да го закупи перманентно срещу 35 млн. евро.

Въпреки възможността, която е пред Байерн Мюнхен, то Ювентус ще използва отношенията си с Реал Мадрид, за да организира среща с Хамес Родригес преди германския гранд. Спортният директор на Юве Фабио Паратичи ще проведе разговори с агента на играча Жорже Мендеш на събитие в Дубай. Именно там ще се проведе първата част от трансферната сага около Родригес.

Креативният халф се присъедини към Байерн през лятото на 2017-а. Въпреки това той не желае да продължи да играе на „Алианц Арена” под ръководството на настоящия наставник на баварците Нико Ковач. 27-годишният футболист лекува контузия, който го изкара извън терените за един месец. Сегашното възстановяване пък му трае в испанската столица Мадрид.