Бившият бранител на Ливърпул и анализатор в Sky Sports - Джейми Карагър, коментира потенциална сделка на Раян Гравенберх от Байерн Мюнхен при 19-кратния английски първенец. Бившият защитник чака с интерес как нидерландецът би се вписал в постройката на Юрген Клоп, след като смята, че Гравенберх не е типичният дефанзивен халф, от който мърсисайдци се нуждаят.

Твърди се, че Ливърпул и Байерн "са си стиснали ръцете" срещу 40 милиона евро и сделката трябва да бъде завършена в следващите часове.

„Интересно е как Гравенберх ще се впише в Ливърпул, тъй като не ми изглежда като типичният дефанзивен халф, от който клубът се нуждае сега. Той по-скоро ми прилича на №8, бокс-ту-бокс, който може да играе по-напред. Заради това мисля, че Байерн иска да го махне, тъй като Томас Тухел не играе с такъв човек на такава позиция“, каза анализаторът по Sky Sports и бивш бранител на мърсисайдци.

„Юрген Клоп го искаше през последната година и половина и за мен е интересно как той ще се впише. Млад е и е добро педигри, което вече е играло за Аякс и Байерн. Сумата също така не е толкова висока“, допълни още Карагър.