Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп още веднъж демонстрира своето възхищение към бившия футболист на неговия тим Филипе Коутиньо, който наскоро подсили Байерн Мюнхен. Германският специалист заяви, че в живота си не е виждал играч с уменията на бразилеца от легендата на Ювентус Алесандро дел Пиеро насам.

27-годишният Коутиньо започна своята кариера на Стари континент в Интер, но придоби репутация на звезда именно в Ливърпул. В крайна сметка мърсисайдци уважиха желанието на играча и през януари 2018 година го продадоха на Барселона в сделка за 160 милиона евро. Южноамериканецът описа този трансфер като сбъдната мечта, ала нищо на „Камп Ноу” не потръгна така, както той се надяваше. Затова година и половина по-късно Коутиньо се съгласи да бъде преотстъпен в Байерн.

„Той е много доминиращ футболист, който може да помогне в мисията да се оформи отбор”, коментира Клоп пред немското издание „Кикер”. „Разбира се, ще му трябва да време да привикне и няма да бъде водеща фигура от първия миг, но Байерн въпреки всичко взе страхотен играч.”

„При нас той не игра толкова много в любимата си позиция като „десетка”. Той е в състояние да бъде страхотна „осмица” или ляво крило, защото е силен в тесните пространства, а също така притежава нужната бързина, когато получи повече терен за действие.”

„Коутиньо е надарен с изключителен нюх към гола. От Алесандро дел Пиеро насам не съм виждал друг отляво да завършва атаките толкова често. Байерн има нужда от него. Сега трябва да го интергрира в редиците си и да се погрижи да извлече максимума от него. Тогава Бундеслигата ще получи един страхотен играч”, завърши Клоп.