Бившият полузащитник на Барселона и Арсенал Еманюел Пти смята, че Филипе Коутиньо съжалява дълбоко за решението си да напусне Ливърпул и да отиде в Барселона. Световният шампион с Франция говори за грешката на бразилския плеймейкър, смятайки, че тя е сходна на неговата в хода на футболната му кариера.

„Ако бях Филипе Коутиньо, всяка сутрин щях да се будя и да се питам, „Защо, защо подписа с Барселона от Испания?”, каза Пти пред английски медии.

„Знаете защо казвам това. Помня времената, когато се будех сутрините и бях в Барселона, напускайки Арсенал. Тогава мислих така – „Защо напуснах, защо. Защо го направих?”

„Ако трябва да бъда честен, сигурен съм, че е така и при Коутиньо, който си задава дълго време този въпрос. Той отиде в Байерн Мюнхен и се справя добре, но не е титуляр, който да е винаги на терена. Ако трябва той да бъде честен с вас, вижда как Ливърпул се справя добре – спечели Шампионската лига и е въпрос на време да стане шампион на Англия. Ливърпул не се нуждае от него, така че защо да се връща там?”, допълни още французинът.