Заплашеният с уволнение старши треньор на Байерн Мюнхен Нико Ковач заяви, че очаква футболистите му да играят на върха на възможностите си в предстоящия мач с португалския Бенфика от Шампионската лига във вторник (27 ноември). 

"Винаги съм бил боец и през целия си живот съм се стремял да бъда на върха. Да се предам никога не е било опция пред мен. Аз винаги гледам напред и винаги ще се боря", каза Ковач преди срещата.

В събота Байерн завърши разочароващо 3:3 у дома с Фортуна Дюселдорф, макар на два пъти да имаше аванс от по две попадения. Загубата на точки остави отбора на пето място в класирането на цели 9 пункта зад лидера Борусия Дортмунд. Въпреки проблемите в шампионата, Байерн може да си осигури предсрочно първото място в групата си в Шампионската лига, ако спечели у дома срещу Бенфика, а Аякс не успее да се наложи над АЕК в Атина.

"Утре ни предстои мач от Шампионската лига, което винаги е специално предизвикателство за нас. Очаквам момчетата да играят на върха на възможностите си и съм сигурен, че ще го направят", каза още Ковач.

Нико Ковач

източник: БГНЕС

Хърватският специалист добави, че мисли само за предстоящия мач, но след него ще трябва да помисли и върху думите на клубния президент Ули Хьонес, който през уикенда каза, че отборът "играе много лош футбол, безидеен футбол и най-важното - футбол без самочувствие".

"В следващите дни ще трябва да разбера какво точно се случва и какви са причините", призна Ковач.

Според базирания в Мюнхен "Зюддойче Цайтунг" голяма част от играчите открито говорят срещу треньора и методите му на работа в негово отсъствие и е много вероятно той да бъде уволнен, като вероятен негов заместник е бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер.

Друг проблем пред Ковач е отсъствието на редица важни играчи в средата на терена. В двубоя с Бенфика баварците няма да могат да разчитат на контузените Хамес Родригес, Тиаго, Корентин Толисо и Кингсли Коман, като е много вероятно Серж Гнабри също да пропусне срещата заради разтежение на слабините./БТА