Наполи не е единственият италиански отбор, който се интересува от услугите на полузащитника Хамес Родригес. Лично Кристиано Роналдо е увещавал борда на Ювентус да доведат колумбиеца в Торино, съобщава германският Bild. Националът на „лос кафетерос” навършва 28 години идния месец и завършва своя двугодишен наем в Байерн Мюнхен. Германският колос обаче няма намерение да заплаща клаузата от 42 милиона евро, за да закупи футболиста.

Реал Мадрид също няма да го използва и се очаква плеймейкърът да си търси отбор през лятото. Именно италианската Серия А изглежда добра дестинация, като Наполи ще иска да събере Хамес отново с бившия му треньор в Реал Мадрид и Байерн Мюнхен Карло Анчелоти.

Въпреки това в Германия твърдят, че Кристиано Роналдо е провел няколко разговора с Родригес, в които го е подтиквал да погледне към „бианконерите” за евентуален свой трансфер.

Все пак Ювентус още няма нов треньор, след като Масимилиано Алегри ще напусне отбора и в Торино са в очакване да разберат кой ще е наставникът.