Президентът на Барселона Жоан Лапорта говори по актуалните теми около селекцията на „каталунците“. Не е тайна, че клубът изпитва сериозни финансови проблеми, но въпреки това си е поставил амбициозни цели и се очаква да е активен на трансферния пазар.

„Левандовски? Много футболисти искат да играят в Барселона, но техните клубове имат свое мнение по въпроса и всичко това е част от преговорния процес. Разбира се, че Левандовски е нападател от световна класа, но ще бъда сдържан в коментарите си по темата. Оценяваме публичното заявеното от него желание да дойде при нас. Поласкани сме, но трябва да се отнасяме с уважение към Байерн Мюнхен, който е един от най-големите клубове в света“, заяви Лапорта пред „L’Esportiu de Catalunya“.

Шефът на Барселона разкри подробности и за ситуацията около Усман Дембеле. Както е известно, французинът дълго време отказваше да поднови договора си, но вчера стана ясно, че е приел условията на клуба.

„Ценим Усман и е факт, че в края на миналия сезон той игра на много високо ниво. Старши треньорът е доволен от него. Въпросът опира изключително до финансите. Съобщихме му какво предлагаме, но неговият отговор не беше нито положителен, нито отрицателен. Спокойни сме. Имаме контакт. Ако Дембеле приеме офертата ни, ще остане“, обясни Лапорта.

Президентът на каталунския гранд добави още, че Франк Кесие ще бъде представен на „Камп Ноу“ в сряда, а Андреас Кристенсен - в четвъртък.;

По-рано Лапорта поясни, че крилото на Лийдс Рафиня има желание да се присъедини към тима, като в същото време заяви, че полузащитникът Френки де Йонг няма да бъде продаден на Манчестър Юнайтед.