Отборът на Байерн Мюнхен направи важна крачка към поредната титла в Германия, след като снощи победи с минималното 1:0 като гост прекия си конкурент Борусия Дортмунд насред „Сигнал Идуна Парк“. Макар Роберт Левандовски да не отбеляза попадение, сега излязоха любопитни информации, че полският нападател е бил пред трансфер в Реал Мадрид през лятото на 2013 година.

Левандовски вкара четири гола срещу Реал Мадрид в Шампионската лига през сезон 2012/2013, когато носеше още фланелката на Дортмунд. Самият Левандовски призна за „Bild“, че е имало контакт с „белия балет“.

67 снимки

През лятото на 2014 година от Мадрид бяха готови отново да направят опит да привлекат поляка. Агентът на Левандовски, Цезари Кучарски, е имал възможността да наруши предварителния договор с Байерн, за да може Реал да плати клаузата му за откупуване от 20 милиона евро през зимата на сезон 2013/2014.

В Мадрид обаче са се противопоставили на тази опция и собственикът на клуба Флорентино Перес не е искал да започва война с Байерн. Карим Бензема също се справяше отлично по това време в испанската столица, което също е било пречка за евентуален трансфер на Левандовски на „Сантиаго Бернабеу“.