Роберт Левандовски не се е отказал от своето желание да напусне Байерн Мюнхен, твърди "Скай Спорт". Полският нападател планира да проведе последен личен разговор с новия треньор на баварците Нико Ковач, с който да убеди него и ръководството да му позволят трансфер.

29-годишният нападател иска да изрази желанието си след завръщането на Ковач и на отбор от турнето в САЩ, което ще се случи в понеделник.

Левандовски ще разчита на довора, че задържането му против неговата воля ще се отрази негативно на представянето на отбора.

В последния телефонен разговор между двамата Ковач е заявил на поляка, че разчита тврдо на него. "Радвам се на Левандовски. Той е нападател от световна класа, който може да направи още много в Мюнхен. Продължаваме да твърдим, че ще остане в Мюнхен", заяви Ковач в първата си пресконференция.

Самият поляк обаче продължава да мечтае за трансфер в Реал Мадрид, макар че интересът на "белия балет" се охлади след колебливото Световно на Лева. Интерес към него обаче не липсва като най-голям е той от Манчестър Юнайтед и Челси.

Преди няколко седмици агентът му Пини Захави открито заяви, че Левандовски иска ново предизвикателство в кариерата си."