Ливърпул се готви за натоварено трансферно лято. Неделното равенство 4:4 срещу Саутхемптън беше последният мач за Роберто Фирмино, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн с екипа на „червените“. Наби Кейта също ги последва на изхода на „Анфийлд“, докато младият Фабио Карвальо ще бъде даден под наем.

Една от целите на Ливърпул пък се казва Бенжамен Павар от Байерн Мюнхен. Той прекара четири сезона с баварския гранд, с който вдигна Шампионската лига през сезон 2019/2020, както и спечели титлата в Бундеслигата във всяка една година от престоя си на „Алианц Арена“.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Но бъдещето на 27-годишния футболист, който спечели Световното първенство с Франция през 2018-а година, беше обект на интензивни спекулации този сезон. Мърсисайдци са сред клубовете, които отправиха запитвания за защитника, който може да играе както в центъра, така и като краен браните. Мениджърът Юрген Клоп се очаква да подсили състава и с нов защитник, а Павар изглежда като перфектната опция, пише Kicker.

В последните дни Bild писа, че Павар вече е обявил намерението си да напусне Байерн и, тъй като му остава само една година от договора му, клубът вероятно ще се опита да спечели пари от него това лято от неговата продажба, вместо да чака той да напусне без пари след 12 месеца.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Потенциална пречка за сделката е, че английският клуб не може да предложи на футболиста мачове в Шампионска лига, тъй като „червените“ ще участват в Лига Европа.

Павар обаче не е единственият играч на Байерн, който е искан от Ливърпул. Клоп преследва и полузащитника Райън Гравенберх. Мърсисайдци също са близо до привличането на Алексис Мак Алистър от Брайтън и също са в надпреварата за подписа на халфа на Спортинг Лисабон - Мануел Угарте.