Манчестър Юнайтед ще продължи да бъде активен на трансферния пазар това лято. „Червените дяволи“ вече привлякоха нападателя Йошуа Зиркзее от Болоня за 42 милиона евро и защитника на Лил Лени Йоро за 62 милиона евро, изпреварвайки Реал Мадрид.

Следващата цел на ръководството на Ман Юнайтед пък ще бъде атакуващият футболист на Пари Сен Жермен Шави Симонс. Нидерландският плеймейкър се завърна на „Парк де Пренс“ след наем в РБ Лайпциг, но парижани вече обявиха, че нямат намерение да го задържат, а ще го изпратят под нов наем, но само със задължителна клауза за откупуване през 2025-а година.

Байерн Мюнхен беше смятан за голям фаворит в надпреварата, след като баварците подготвиха оферта на обща стойност 90 милиона евро (голяма част от тези пари ще бъдат платени следващото лято), но директорите на Манчестър Юнайтед са готови да объркат сметките на баварския гранд. L'Equipe съобщава, че английският гранд проявява сериозен интерес към Симонс и е готов да изравни офертата на Байерн.

Допълнително предимство на Манчестър Юнайтед е, че това лято в професионалния щаб на Ерик тен Хаг пристигна Рууд ван Нистелрой, който преди два сезона имаше отлична връзка със Симонс в ПСВ Айндховен.