Отборът на Манчестър Юнайтед е водил преговори за потенциален трансфер на крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман и са уверени, че французинът има желание да премине на "Олд Трафорд". 24-годишният французин бе обявен за трансферна цел на "червените дяволи", въпреки че Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд остава начело в списъка им за нови попълнения това лято.

Според "The Athletic", в Юнайтед не очакват да сключат сделка с Борусия Дортмунд за Санчо и затова обмислят да вземат Коман като алтернатива. Французинът се радва на невероятен успех в спечелването на титли в три различни първенства през последните години. Той взе общо осем поредни титли с екипите на Пари Сен Жермен, Ювентус и сега в Байерн Мюнхен.

Въпреки това, никога по време на престоя си при "баварците", не е успял да си гарантира титулярното място. В първия си сезон в Байерн Коман започна 20 мача в Бундеслигата и това е сезонът с най-много участия като титуляр до момента. Счита се, че Коман е отворен за трансфер в Манчестър Юнайтед, където ще се събере със сънародниците си Пол Погба и Антони Марсиал.

Въпреки това той няма да има гаранции, че ще бъде титуляр и на „Олд Трафорд“, където той ще се конкурира с Марсиал, Маркъс Рашфорд, Мейсън Грийнууд и Даниел Джеймс. Той със сигурност ще добави впечатляваща класа на отбора.

През изминалия сезон той отбеляза седем гола и осигури седем асистенции за Байерн. Юнайтед все още обмисля дали да го закупи или да го вземе първоначално само под наем. Нещата все още обаче много зависят и от Санчо, който сам може да поиска да напусне Борусия и така да принуди германския клуб да свали от тези 100 милиона паунда, които е поставил като негова цена. При такова положение, Юнайтед може да остави Коман и да се насочи отново към трансферната си цел №1.