Отборът на Манчестър Юнайтед проявява интерес към нападателя на Трабзонспор Александър Сорлот. Норвежецът е известен на феновете на Висшата лига, след като той игра доскоро с екипа на Кристъл Палас. В момента 24-годишният нападател играе под заем в турския клуб.

Голмайсторът изигра едва 20 мача за Палас след присъединяването си през 2018 година, като отбеляза веднъж. В момента той обаче е в отлична форма, след като се е разписал 19 пъти в 26 участия в турската Супер Лига.

Според турското издание „Fanatak“ Юнайтед е един от няколкото ухажори на Сорлот и имат желание да го привлекат през следващия трансферен прозорец. Палас плати 9 милиона паунда за него през 2018. Според информациите италианските Милан и Наполи, както и германските гиганти Байерн Мюнхен имат желание да имат норвежеца в състави си. Трабзонспор пък също иска да задържи нападателя.

Турският тим може да закупи Сорлот за само 5,35 милиона британски лири в края на текущата кампания.

Манчестър Юнайтед със сигурност ще търси нов нападател през лятото, като не е изключено да откупи и Одион Игало, който играе под наем на „Олд Трафорд“ от китайския Шанхай Шенхуа. Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд също си остава основна трансферна цел на „червените дяволи“.