Ръководството на Манчестър Юнайтед планира да отправи изненадваща оферта към Байерн Мюнхен за крилото на баварците Лeрой Сане, съобщава британският таблоид „Mirror“.

До момента „червените дяволи“ удрят на камък в опитите си да привлекат нов офанзивен флангови футболист, като първата опция за новия мениджър Ерик тен Хаг бе бившият му възпитаник в Аякс Антони, но босовете на амстердамския клуб не искат да се разделят с втория играч по посока „Олд Трафорд“, след като вече такъв трансфер реализира централният защитник Лисандро Мартинес.

Поради тази причина Юнайтед се оглежда в други опции, а една от тях е бившият играч на градския съперник Манчестър Сити Лерой Сане. 26-годишният германски национал така и не успя да се наложи като твърд титуляр при „баварците“, а идването на Садио Мане това лято може още повече да ограничи шансовете му за изява и съответно надеждите му да участва на Мондиал 2022 с Бундестима в края на годината.

Поради това „Mirror“ твърди, че подобен трансфер има шанс да се реализира, но все още всичко е на ниво предварително проучване и не е имало контакт между двата клуба.