Манчестър Юнайтед планира да подпише с голям нападател през следващата година, но може да се сблъска със сериозна конкуренция от редица европейски грандове. Атаката на „червените дяволи“ има спешна нужда от освежаване.

Кристиано Роналдо се опитва да напусне „Олд Трафорд“ от лятото и договорът му с англичаните изтича през лятото. Междувременно Антони Марсиал се бори с контузии и изглежда малко вероятно да бъде дългосрочна опция за мениджъра Ерик тен Хаг. В резултат на това нидерландецът остава само с Маркъс Рашфорд като опция за върха на атаката, което е накарало треньорският щаб вече да се оглежда в някое голямо име за следващия летен трансферен прозорец.

25 снимки

Според „Manchester Evening News“, скаутите на клуба работят усилено и вече са съставили списък както с краткосрочни, така и с дългосрочни цели, които биха могли да бъдат подходящи. Една от тези опции е голмайсторът на Наполи Виктор Осимен. Нигериецът се радва на страхотна кампания за лидерът в Серия А този сезон с девет гола в 13 мача във всички турнири.

Формата му със сигурност е привлекля много внимание от цяла Европа, въпреки че се смята, че Наполи ще поиска доста повече от тези 80 милиона евро, които платиха на Лил през 2020-а година. Има и допълнителни проблеми, пред които е изправен Юнайтед, а именно сериозната конкуренция за неговия подпис.

БГНЕС
23 снимки

Байерн Мюнхен търси дългосочен заместник на Роберт Левандовски, който напусна „Алианц Арена“ през лятото и премина в Барселона. Челси също може да се опита да потърси нов нападател, тъй като привличането на Пиер-Емерик Обамеянг изглежда като краткосрочна опция. И не на последно място, Реал Мадрид също търси заместник на ветерана Карим Бензема, който все още обаче е в топ форма. Французинът спечели „Златната топка“ тази година заради брилянтното си представяне през миналия сезон, но на 34-годишна възраст е логично испанският гранд вече да се оглежда за негов наследник.

В последно време се заговори, че Ман Юнайтед има интерес и към нападателя на Байерн Ерик Максим Чупо-Мотинг. Договорът на 33-годишния камерунец изтича в края на сезона и може да пристигне на „Олд Трафорд“ като свободен агент, ако не успее да се разбере за нов контракт.

През лятото „червените дяволи“ бяха свързвани и с бившия съотборник на Чупо-Мотинг в Стоук Сити - Марко Арнаутович, който в момента защитава цветовете на италианския Болоня.