Продължават спекулациите около бъдещето на Дейвид Алаба в Байерн Мюнхен, което изобщо не изглежда сигурно. Австрийския национал има договор до лятото на 2021 година, но според последните информации той е отклонил офертата на клуба за нов контракт. Само преди два дни той заяви, че обмисля вариант да продължи кариерата си другаде, а медиите от доста време го свързват с испанските гранодове Реал Мадрид и Барселона.

От Барса няколко пъти са се срещали с представители на Алаба, но осъществяването на сделка изглежда доста трудно, защото Байерн ще иска сериозна сума за един от основните си футболисти, а и неговата заплата може да се окаже непосилна за „каталунците“. 27-годишният защитник в момента получава по 8 милиона евро, а за да подпише с нов клуб, ще настоява за още по-изгодни условия. На този етап Барселона не може да удовлетвори финансовите претенции на австриеца.

Точно затова дебне и английския шампион Манчестър Сити. Мениджърът Пеп Гуардиола иска да се събере с Алаба и няма да е изненада, ако "гражданите" отправят оферта през лятото. Сити се опита да привлече футболиста и преди година, но тогава Байерн отказа да го продаде.

Дейвид Алаба е част от първия отбор на „баварците“ от 2010 година. През настоящата кампания той има 21 изиграни мача и 1 гол в Бундеслигата.