Легендарният футболист на Байерн Мюнхен Лотар Матеус говори надълго след „златния дубъл” на мюнхенския колос през сезон 2018/19. Бившият селекционер на България потвърди, че очаква полузащитникът на Манчестър Сити Лерой Сане да подсили германския шампион през следващата кампания.

Договорът на Сане с английския тим е за следващите два сезона, но Байерн желае да го привлече преди старта на идната кампания. Причината е, че тимът на Нико Ковач има нужда да се подсили по крилата, след като живите легенди на клуба – Франк Рибери и Ариен Робен, ще напуснат „Алианц Арена”. Лично президентът Ули Хьонес и директорът в Байерн Карл-Хайнц Румениге изразиха желанието си да видят бившето острие на Шалке 04 с баварската фланелка.

„Играчът, в моите очи, който може да подобри Байерн Мюнхен за следващите години е Лерой Сане”, сподели Матеус в своята колонка пред Sky Sport.

„Сигурен съм, че той ще продължи в Мюнхен. Щом Ули Хьонес разкри публично намеренията си за сделка с футболист, той по принцип пристига в Байерн Мюнхен. Сане е фантастичен играч, един от най-добрите на своята позиция. Техничен, опасен в нападение, сигурен с гола, играе комфортно на двете крила и има бъдеще”, коментира с възхвала Матеус.

„Струва ми се, че Гуардиола не е достатъчно доволен от Сане, тъй като не играе достатъчно. Ако дойде в Байерн, той ще играе редовно, особено след като напускат Робен и Рибери. Ситуацията ще бъде добра за всички страни”, продължи Матеус.

„Той няма да бъде скъп като Неймар, но ще е около 100 милиона евро. Заплата, бонусите и трансферната сума вкупом, то той ще стане най-скъпият трансфер на Байерн, но си струва”, завършва Лотар Матеус.