От лятото Байерн Мюнхен ще има нов треньор. Както е известно, настоящият наставник Ханзи Флик ще напусне, а неговото място ще наследи Юлиан Нагелсман, който в момента води РБ Лайпциг. Нагелсман подписа петгодишен договор с „баварците“ и изглежда като истинско дългосрочно решение за мюнхенци.

Според „Anfield Central“, първото желание на Нагелсман в Байерн ще е да подсили тима с полузащитника на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум. Договорът на нидерландеца изтича след края на сезона, кто за момента двете страни не могат да се разберат за неговото удължаване. Очакванията са той да напусне като свободен агент.

Няма съмнение, че самият футболист би искал едно такова предизвикателство в кариерата си, но в Байерн са притеснени от факта, че халфът отдавна е обект на интерес от страна на Барселона, където треньор е бившият наставник на Вайналдум в националния отбор на Нидерландия Роналд Куман.

Освен това може да има проблем от финансова гледна точка, защото не е ясно дали Байерн може да му предложи това, което той получава в Ливърпул.