Ръководството на Наполи прави всичко възможно да приключи възможно най-бързо преговорите с Реал Мадрид за офанзивния халф Хамес Родригес. Колумбиецът ще се завърне в „белия балет” след двете си години под наем в Байерн Мюнхен.

Навършващият 27 години през следващия месец футболист постигна немалко успехи с германския гранд, който обаче така и не се възползва от опцията за откупуване. На „Сантиаго Бернабеу” изглежда няма бъдеще за Хамес под ръководството на Зинедин Зидан, който ще прави тотална реконструкция на отбора си.

Според мадридския ежедневник „АС” агентът на футболиста – Жорже Мендеш вече напредва в диалога с Наполи. Италианците също ще искат да вземат под наем играча, който се представи добре под ръководството на Карло Анчелоти както в „белия балет”, така и в Байерн.

Преди два сезона Байерн плати 13 милиона евро, за да вземе Хамес под наем. Клаузата за откупуване пък беше на стойност 42 милиона. Сега Наполи предлага сума от 4-5 милиона за иницииране на ново преотстъпване, както и опция за постоянно откупуване след края на сезон 2019/2020.

Важното е да се отбележи, че Наполи е готов да покрие в пълен размер годишната заплата на Хамес – 6,5 милиона евро плюс бонуси в зависимост от представянето му.

През сезон 2018/2019 Родригес изигра 28 официални мача за Байерн, в които се отчете със 7 гола и 6 асистенции. Под ръководството на Анчелоти по време на престоите в Мюнхен и Реал Мадрид, халфът изигра общо 51 мача с 18 гола и 19 асистенции.