Ръководството на Байерн Мюнхен официално оповести трансфера на своя играч Сандро Вагнер в Тянцзин Теда. Германският клуб няма да получи нито едно евро за 31-годишния нападател, тъй като уважи желанието му да прекрати своя договор по взаимно съглание.

„Сандро Вагнер напуска футболен клуб Байерн, за да се присъедини с незабавен ефект към Тянцзин Теда, който завърши на 14-о място в китайската Суперлига през миналия сезон. 31-годишният футболист игра за младежките гарнитури на Байерн в течение на 11 години, в дублиращия тим за 2 години и общо 2 години в първия тим. Нападателят поиска от ръководството на Байерн да прекрати своя договор, който иначе трябваше да изтече през 2020 година”, обявиха от клуба.

„Сандро поиска да говори с нас и пожела да го освободим. Той получи много примамлива оферта от Китай, а ние удовлетворихме желанието му. Бихме искали да благодарим на Сандро за времето му в Байерн, а също така му желаем най-доброто и много успехи в Китай”, заяви спортният директор Хасан Салихамиджич.

Роденият в Мюнхен футболист в кариерата си е играл още за Кайзерслаутерн, Херта Берлин, Дармщад и Хофенхайм. Той си тръгва с 34 официални мача за Байерн, в които вкара 10 гола. Вагнер е шампион на Бундеслигата за 2008-а и 2018-а. Има също така златен медал с младежкия национален отбор на Германия от 2009.

Той се завърна в родния си тим през януари 2018-а, когато Байерн не разполагаше с реална алтернатива на Роберт Левандовски.