Германският шампион Байерн Мюнхен официално заяви, че няма истина в информациите, свързващи клуба с трансфер на звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо.

„Баварците“ в момента имат своите проблеми със своя голмайстор Роберт Левандовски, който даде да се разбере, че иска ново предизвикателство. Байерн засили атакуващата си мощ, след като привлякоха Садио Мане от Ливърпул, а в петък медиите в Испания написаха, че германците обмислят да вземат и Роналдо.

Информацията сочеше, че португалецът е бил готов да обмисли този вариант, ако Левандовски напусне „Алианц Арена“ това лято, но спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич твърдо отрече тези слухове да са истина.

„Кристиано Роналдо е топ играч, който има изключителна кариера. Въпреки това, слухът, който циркулира, не отговаря на истината“ каза Салихамиджич пред „Sky Sport Germany“.

Роналдо не е дал никакви индикации, че е неспокоен на „Олд Трафорд“, въпреки че в пресата се казва, че е разочарован от неуспеха на Юнайтед да се състезава за трофеи и от липсата на нови играчи. В момента „червените дяволи“ са в състояние на сериозни промени с идването на новия мениджър Ерик тен Хаг.

Смята се, че 37-годишнят Роналдо иска да добави още една титла от Шампионска лига към колекцията си, но това няма да е възможно през следващия сезон, тъй като Юнайтед завършиха сезон 2021/2022 на шесто място и ще играят в Лига Европа.

По-рано днес пък в Италия писаха, че наставникът на Рома Жозе Моуриньо иска да доведе португалската суперзвезда на „Олимпико“.

Играчите на Ман Юнайтед се завръщат за предсезонната подготовка през следващите няколко седмици, като първият им мач от новия сезон е срещу Брайтън на 7 август.