Бившият вратар на Байерн Мюнхен и настоящ член на Борда на директорите на клуба Оливер Кан е на мнение, че капитанът на „баварците“ Мануел Нойер трябва да остане титулярния страж на тима, въпреки че те привлякоха в състава на 23-годишния Александър Нюбел от Шалке.

Младият вратар вече подписа договора и си с Байерн, който влиза в сила от 1 юли. Според много от специалистите това означава, че той ще бъде заместника именно на Нойер, който не може да се разбере с ръководството на клуба за нов контракт. 34-годишният страж пък сам разкри, че не е особено доволен от вземата на негов конкурент.

Според Кан обаче Нойер не трябва да се притеснява за титулярната си позиция.

"Нойер е икона за този клуб и символ на нашите успехи и развитие. Повечето вратари, както и аз сам доказах, могат да играят на високо ниво и в по-напреднала възраст. Но това все пак е предизвикателство", каза Кан за „Sport Bild“.

"С Нюбел ние взимаме много талантлив вратар, който се надяваме, че ще успее да доразвие качествата си под крилото на Нойер. Не са много вратарите, които да имат възможността да работят с най-добрия в света ежедневно", добави още той.

Нойер има договор с Байерн до лятото на 2021 година. Според информациите германският национал е готов да преподпише само, ако получи нов 5-годишен контракт.