Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан отказа да говори за евентуален трансфер на звездата си Роберт Левандовски. Полякът, който вече е голмайстор №2 в историята на „баварците“ за всички времена, разкри след последния мач за неговия отбор в Бундеслигата през сезона миналия уикенд, че няма да подпише нов договор и че настоява клуба да го продаде през лятото.

Кан обаче се противопостави на това изказване и обяви, че ще блокира всеки опит за напускане на поляка.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Познаваме този тип манипулации от миналото. Това не е нещо, което ни причинява главоболие. Направихме предложение на неговия агент. Той отхвърли тази оферта. Това е негово право. Фактът е, че той има договор и ще го изпълни. Ние сме много ясни в позицията си. Така стоят нещата тук в Байерн. Нито един играч не е над клуба“, заяви легендарният вратар на „баварците“.

Левандовски спечели всичко, което можеше да спечели в Байерн, и в коментарите му имаше усещане за окончателно решение след равенството 2:2 в последния ден на сезона в Бундеслигата с Волфсбург, в което полякът отбеляза 50-ия си гол за кампанията. Байерн вече беше коронован шампион на Германия за рекордна десета поредна година.

Имайки предвид, че бъдещето на Левандовски е несигурно, информациите продължават да свързват Байерн с трансфер на нападателя на Ливърпул Садио Мане. Въпреки това „Kicker“ твърди, че потенциалното пристигане на сенегалеца на „Алианц Арена“ е по-скоро свързано със спекулации около Серж Гнабри, чийто договор също изтича следващото лято.