Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски има желание да напусне „Алианц Арена”, а полският стрелец пазеше в потайност своите бъдещи планове. Стрелецът т сподели пред американски журналисти, че няма намерение да играе цял живот в една и съща лига.

Левандовски играе в германската Бундеслига от 2010 година. В първите си четири сезона игра за Борусия Дортмунд, записвайки 131 срещи със 74 гола. От 2014 година досега отбелязал 106 гола в 126 мача за баварския гранд.

„Казвал съм го и преди. Не искам да играя в едно първенство завинаги. Това е, което мога да ви споделя. Към този момент нямам информация за моето бъдеще. Трансферният прозорец? Не мисля много за него. На 29 години съм и знам, че ме чака много години футбол”, заяви полският стрелец, който разочарова в първите два мача за Дружина Полска на Мондиал 2018.

Интерес към полския нападател има от италианския гранд Ювентус. „Бианконерите” ще се включат в преговорите за подписа на нападателя, ако Гонсало Игуаин напусне „Алианц Стейдиъм”.