Отборът на Ливърпул също се интересува от таланта на Челси Калъм Хъдсън-Одой, чието бъдеще на „Стамфорд Бридж” е неясно. Според информация на вестник „Билд” представители на „червените” са провели разговор с агента на футболиста, чиито амбиции сочат в посока Байерн Мюнхен.

18-годишният футболист очевидно се опитва да напусне „сините”, като множество издания на Острова докладваха за подадена молба за трансфер. Байерн определено е най-солидният кандидат за подписа на таланта, най-малкото защото преговорите между двата клуба текат вече от седмици.

Според издания като „Гол”, „Мирър” и „Дейли Мейл” немците са готови да броят 40 милиона паунда за талантливия атакуващ футболист, чийто договор с Челси изтича през юни следващата година.

„Билд” настоява, че Ливърпул също е готов да се бори за подписа на младока. По принцип талантът определено пасва в профила футболисти, какъвто се харесва на мениджъра Юрген Клоп – Хъдсън-Одой е млад, талантлив, а също така би добавил нова дълбочина в атаката на „червените”.

Доста сериозен факто обаче си остават отношенията между Челси и Ливърпул на клубно ниво. Не са много играчите, които са преминавали директно от единия в другия тим, като последният такъв беше Даниел Стъридж през януари 2013-а. Доминик Соланке също смени „сините”, за да акостира на „Анфийлд” през лятото на 2017-а с уговорката, че първо остави договора си с лондончани да изтече. Впоследствие трибунал разпореди каква да е компенсацията, която „червените” дължат на своите колеги. През януари тази година Соланке осъществи изходящ трансфер в Борнемут срещу сумата от 19 милиона паунда.