Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви на всеослушание, че на този етап не може да направи нищо повече относно звездата на тима Лерой Сане. Испанецът заяви, че бъдещето на германския национал вече „не е в ръцете на клуба” и решението за това какво ще се случи оттук насетне всичко зависи от решението на самия футболист.

Байерн Мюнхен от известно време работи много усърдно по привличането на бившия кадър на Шалке 04, като не крие интереса си към 23-годишния играч. Според германската секция на „Скай Спортс” тази седмица представители на баварците са провели много позитивни дискусии с агента на Сане във връзка с потенциален трансфер към „Алианц Арена”.

В същото време Сити няма никакво желание да продава играча и британските медии твърдят, че засега няма официална оферта за крилото. „Той изигра много добър мач, особено през второто полувреме. Лерой е човек, който ценя високо. Много го харесвам”, заяви Гуардиола след 6:1 над хонконгския Китчее в контрола.

„Мисля, че той е може да бъде дори по-добър. Два или три пъти вече го казах: искам той да остане при нас.”

„По тази причина му отправихме оферта за удължаване на договора. Нещата вече не са в нашите ръце.”

„Споразумението е добро и ако той иска да си тръгне, аз ще се натъжа. Дано да остане”, добави Гуардиола.

През историческата кампания 2018/2019 Сане записа 46 мача и вкара 16 гола. Той беше титуляр в 21 от 38-те срещи на „небесно сините” във Висшата лига, като през втората половина от сезона започна по-често да остава на пейката. По същото време се появиха и информациите за проблемите при преговорите между Сане и клуба за нов договор.

Сане, който премина от Шалке в Сити в 2016 година, като навлезе в последните 2 години по контракта си на „Етихад Стейдиъм”.