Звездата на Интер Иван Перишич даде немалък повод да се превърне в централна тема на трансферния пазар в следващите дни, след като отправи намек за преминаване в Байерн Мюнхен. Причина за това станаха добрите му взаимоотношения с настоящия треньор на колоса от Бавария – Нико Ковач.

Двамата се познават отлично, тъй като в периода 2013-2015 Ковач беше национален селекционер на Хърватия, а Перишич отново беше основна фигура. Освен това и двамата имат доста опит като футболисти в Бундеслигата – Перишич изкара периоди в Борусия Дортмунд и Волфсбург, а почти цялата кариера на Ковач като играч премина в Германия. През 2016-а той получи и първо треньорско назначение там, поемайки Айнтрахт Франкфурт, с който през миналия сезон спечели Купата на страната.

Иван Перишич

източник: Gulliver/Getty Images

„Аз в Байерн? Нико Ковач оказа много голямо влияние върху развитието ми”, сподели 29-годишният Перишич. „Играх силно за Хърватия, когато той беше треньор там, а и винаги се поздравявахме един друг за успехите си в Германия.”

„Ако той ме иска, знае къде да ме открие.  Бих искал да играя в Испания или Англия един ден, но Шампионската лига е с предимство (Интер ще играе в турнира през този сезон – б.р.).”

„Чух, че много клубове ме желаели, преди това обаче трябва да разговарят с Интер. Едва тогава бих могъл да се включа в преговорите и да взема решение”, допълни Перишич.