Полузащитникът на Байерн Мюнхен Ренато Санчес не е крил радостта си от факта, че скоро ще напусне завинаги германския шампион. Според „Шпорт Билд” португалецът на всеослушание е обявил задоволството си в съблекалнята по време на последния мач от сезона за баварците.

Това се е случило на 29-и май, когато Байерн уважи 100-годишния юбилей на друг тим от Бавария – деветодивизонния Линдау. Нико Ковач доведе всичките си звезди, с чиято помощ постигна дубъл с шампионската титла и Купата на Германия в дебютния си сезон. По време на почивката в мача 21-годишният Санчес на висок глас обявил на английски в съблекалнята: „Слава Богу, още 45 минути Байерн и после никога, никога повече!”

Според множество информации от Германия Санчес има желание да заиграе в Пари Сен Жермен. Младокът беше напът да бъде продаден през лятото на миналата година, когато именно пристигането на Нико Ковач му осигури още един шанс в Байерн след изключително разочароващ и прекратен предсрочно наем в Суонси Сити през сезон 2017/2018.

Тогава приближени до клуба разкриха намерението на хърватина да превърне низвергнатия Санчес в своя „шедьовър”. Отначало подобна развръзка изглеждаше много вероятна, защото бившият ас на Бенфика се представи добре в предсезонната подготовка, а също така и вкара гол на португалския гранд в Шампионската лига. Оттам нататък обаче му стана много трудно в условията на сериозната вътрешна конкуренция и постепенно ролята му отново стана периферна.

През последните месеци Санчес публично изрази своето недоволство от предоставената му роля. „Не желая повече да бъда пращан под наем. Ако си тръгна, то това ще е окончателно. Искам да играя повече. Не знам дали има смисъл отново да опитвам в Байерн. Играх прекалено малко. Всички млади играчи като Йосуа Кимих, Серж Гнабри и Кингсли Коман играят, само аз не го правя. Показах в тренировките, че съм добър футболист. Мисля, че от всички младоци аз получавам най-малко шансове”, сподели португалецът преди около 2 седмици.

Сезон 2018/2019 приключи за Ренато Санчес с 24 официални мача, в които той реализира 2 гола и даде 3 асистенции.