Триумфът на Ливърпул в Шампионската лига и завоюването на шеста титла от надпреварата отприщи интереса към футболистите на Юрген Клоп. Голямата звезда на отбора – Мохамед Салах, ще бъде „ябълка на раздора” между отборите на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, които считат, че ще привлекат египетския голмайстор на мърсисайдци.

Салах отбеляза 71 гола в 104 срещи за „червените”, откакто акостира на „Анфийлд” с трансфер от Рома през лятото на 2017-а година.

Националът на Египет вкара първия гол във финала на ШЛ срещу Тотнъм Хотспър с 2:0, след като бе точен от дузпа във втората минута. Вторият гол бе в края на мача и беше дело на Дивок Ориги. Мохамед Салах отказал да дискутира бъдещето си след края на мача, а испанският AS потвърди, че Реал Мадрид и Байерн Мюнхен ще опитат да привлекат атакуващия футболист преди старта на сезон 2019/20.

Салах вкара 27 гола и подаде за други 13 в 52-та мача за Ливърпул през сезон 2018/19. През миналия месец френският журналист Филип Карайон потвърди, че Зинедин Зидан, който отново ръководи „кралския клуб” иска да докара на „Сантиаго Бернабеу” футболиста.