Роберт Левандовски е приоритетната трансферна цел на Реал Мадрид за позицията на централен нападател. Привличането му на „Сантиаго Бернабеу“ се очертава да бъде изключително сложно, а в операцията участват няколко „актьори“.

Роберт Левандовски

Левандовски (на 29 години, има договор с Байерн до лятото на 2021 година) иска да премине в Реал Мадрид и смята, че това лято е идеалното време за осъществяването на подобен тип трансфер. Още през 2013 година Левандовски бе желан от Реал Мадрид, след като с екипа на Борусия Дортмунд отбеляза четири гола във вратата на „белия балет“ в мача между двата отбора в Шампионска лига. Полякът тогава прецени, че е по-добре за него да продължи развитието си в Първа Бундеслига и предпочете офертата на Байерн. Сега Левандовски изглежда, че иска да изпълни своето желание и да облече екипа на Реал Мадрид. Изпълнителният директор на Байерн Румениге преди известно време заяви, че „Реал Мадрид е отборът на неговите мечти“.

Зидан даде зелена светлина за преговори с Левандовски

Реал Мадрид контролира Левандовски

Пини Захави

Пини Захави е новият агент на Левандовски. Допреди месец той бе представляван от Кучарски, но личен конфликт сложи край на професионалните отношения между тях. Според няколко медии, Захави вече е договорил личните условия на Левандовски с Реал Мадрид. Захави е един от най-добрите агенти в света и има сложната мисия да осъществи трансфера на Левандовски на „Сантиаго Бернабеу“. Някои информации твърдят, че сделката за поляка между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен може да достигне 150 милиона евро.

 Флорентино Перес

Името на Левандовски никога не е излизало от дневрния ред на Флорентино Перес. Президентът на Реал Мадрид бе пленен от полския нападател през 2013 година, когато той отбеляза четири гола срещу Реал Мадрид в първия полуфинален мач между двата отбора в Шампионска лига. Тогава Флорентино Перес отиде при Левандовски, за да го попита дали иска да играе в Реал Мадрид, а полският нападател го препрати към своя агент. Истината е, че футболистът вече бе постигнал устно споразумение с Байерн. След това Флорентино Перес на няколко пъти сондира опциите за възможен трансфер на Левандовски, но винаги получаваше категоричен отказ от страна на Байерн. 

Реал договорил бомбастичен трансфер на голям нападател

Зинедин Зидан

Зидан е друг от ключовите хора в операцията свързана с Левандовски. Треньорът на Реал Мадрид все още е с неясно бъдеще, въпреки че има договор с клуба до лятото на 2020 година. Французинът все пак вече даде своето одобрение за привличането на полския голмайстор. Зидан не крие своето желание да задържи Карим Бензема на „Сантиаго Бернабеу“, но вярва, че френският нападател може да се конкурира с Левандовски. Зизу смята, че полякът може да донесе допълнителен „плам“ в Реал Мадрид.

Флорентино Перес прати успокоителен SMS до Байерн

Карл-Хайнц Румениге

Румениге е председател на борда на директорите и заедно с президента на клуба Ули Хьонес са най-голямата пречка за трансфера на Левандовски в Реал Мадрид. Румениге винаги е бил против продажбата на играчи от Байерн в посока „Сантиаго Бернабеу“.