Само преди 3 години Ренато Санчес бе считан за може би най-големия талант в европейския футбол. Със сериозен принос за европейската титла на Португалия, Санчес избра Байерн Мюнхен сред куп грандове, желаещи да го привлекат.

3 години по-късно обаче ситуацията пред 21-годишния халф далеч не е толкова добра. Защото през тях той така и не успя да се наложи при баварците. През 2017-а поигра и под наем в Суонси, но там бе съпътстван от контузии и само си спечели подигравки с изявите си на Острова.

Настоящата кампания започна доста по-обещаващо, а Нико Ковач увери, че Санчес е важна част от отбора му. Само че през 2019-а португалецът е изиграл едва 65 минути за баварците от 17 официални двубоя. 

В мача срещу Вердер Бремен той влезе в игра в 87-ата минута, а след това показа, че се е предал със ситуацията.

На въпрос, дали ще напусне Мюнхен през лятото, Санчес отговори: "Мисля, че да. Дали по-добре ще бъде наем или продажба, ще видим."

"Всеки знае - искам да играя повече. 5 минути не са достатъчни! Да играя е това, което обичам. Давам най-доброто от себе си във всяка тренировка. Треньорът знае това, колегите ми също. Трябва винаги да съм готов. За тези 5 минути давам най-доброто от себе си. Имам самоувереност. И играя добре, когато получа шанс."

Възможностите обаче са малко. Санчес се оплака и че Ковач почти не готови с него. Отношенията им описа като "нормални. Уважавам го."

"Тръудно е. Но имам още 15 години пред себе си. Бъдещето може да бъде добро. Не знам. Ще видим кое е най-добро за мен. Просто искам да играя."