Кристиано Роналдо е провел нови разговори с германския шампион Байерн Мюнхен, тъй като планира да напусне Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец. В интервю за журналиста Пиърс Морган португалецът твърди, че се чувства предаден, защото мениджърът на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг и ръководиството на клуба се опитват да го изгонят от клуба.

„Daily Mail“ твърди сега, че Роналдо и неговият агент Жорже Мендеш са се срещнали с Байерн миналата седмица, след като официални лица на „баварците“ са летели специално до Англия за разговори. Мендеш вече опита да прати нападателя на „Алианц Арена“ и в редица други европейски клубове, включително Челси, Спортинг Лисабон и Наполи през лятото в опит да измъкне своя клиент от Юнайтед. Появиха се информации, че суперагентът е разговаря дори и с Нюкасъл Юнайтед миналия месец.

Изпълнителният директор на Байерн - Оливер Кан, заяви през юли, че са обмисляли трансфер на Роналдо, но той не се вписвал във „философията“ на клуба. Германците също не бяха склонни да плащат седмичната заплата на играча, която възлиза на 500 000 паунда, след като платиха на Ливърпул 35 милиона паунда за Садио Мане като заместник на Роберт Левандовски.

Сега обаче се съобщава, че Байерн е възродил интереса си към Кристиано на фона на опасенията относно здравословното състояние на Мане и несигурното бъдеще на Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Роналдо продължава да мечтае да играе отново в Шампионската лига, след като най-големият му съперник през годините - Лионел Меси, е само на 11 гола от рекорда му от 140 попадения в най-престижния европейски клубен турнир. Интересното е, че Байерн се изправя срещу Меси и Пари Сен Жермен на 1/8-финалите в ШЛ през февруари догодина.

Собственикът на Челси Тод Боули също може да предложи на Роналдо изход от Ман Юнайтед през януари. Американецът е в близки отношения с Мендеш и се интересуваше от Роналдо през лятото, но тогавашния мениджър на „сините“ – Томас Тухел, отказа да вземе португалецът в състава си. Последните информации сочат, че и новият наставник на лондончани - Греъм Потър, също не е ентусиазиран от перспективата да бъде привлечен петкратният носител на „Златната топка“ на този етап от кариерата му.