Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге намекна, че Ренато Санчес и Жером Боатенг може да напуснат клуба до края на трансферния прозорец. През последните няколко месеца дуото изрази своето недоволство, че не получава достатъчно игрови минути и това може да доведе до трансфер.

Наскоро Санчес бе глобен с 10 хиляди евро от Байерн заради публичното си недоволство от статута си в състава. Той коментира след равенството с Херта (2:2), че да влиза от скамейката за няколко минути не му е достатъчно.

„Разбирам го, че иска да играе. Ренато дойде при нас преди три години като най-добрия млад футболист и европейски шампион, а сега вече не е в националния отбор. Той иска да се завърне в него, но затова трябва да играе редовно. Това няма да е лесно при нас, особено след като взехме Коутиньо. Трябва да намерим решение, което да удовлетворява Санчес, Байерн и треньора. Ще говорим с него и агента му и ще решим", заяви Румениге.

С пристигането на Филипе Коутиньо шансовете пред Ренато Санчес навярно още повече ще намалеят, а според Румениге това очаква и Жером Боатенг. Най-скъпата покупка на Байерн Лукас Ернандес от Атлетико Мадрид е здрав и 30-годишният бивш германски национал надали ще е първи избор за партньор на Никлас Зюле в центъра на отбраната. „На Боатенг няма да му е лесно да получава игрово време. Ако иска да напусне клуба, трябва да ни каже", допълни директорът на баварците. /БГНЕС