Президентът на европейският шампион Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге каза, че клубът има желание да задържи Дейвид Алаба, но сподели, че решението ще бъде изцяло в ръцете на играча.

Наскоро „баварците“ съобщиха, че оттеглят предложението си за нов договорът на защитника. Настоящият контракт на австриеца изчита в края на сезона и от януари той ще е свободен да преговоря с други клубове.

100 снимки

„Не знам дали Алаба ще напусне. Имахме среща преди две седмици с баща му и съветника му Пини Захави. Разговорът беше ок, атмосферата беше добра. Но трябва да кажа, че се въртим в кръг от месеци. В някакъв момент трябва да започнем да планираме за новия сезон. Трябва да знаем дали Дейвид остава или не", заяви Румениге.

„Особено в този период с коронавируса играчите трябва да имат разбирателство с клубовете. Загубихме много пари, не сме имали зрител на стадиона от осем месеца. Живеем с опасността да имаме загуби от трицифрено число в милиони. Вярвам, че играчите трябва да бъдат съветвани да останат в клуба си, ако се чувстват комфортно в него, какъвто е случаят с Дейвид. Всички в клуба сме на мнението, че искаме той да остане. Той е прекрасен човек и футболист на много високо ниво. Той трябва да вземе решение за себе си", коментира още президентът на Байерн.

Интерес към Алаба проявяват някои от най-големите европейски грандове, в това число Ливърпул, Манчестър Сити, Ювентус, Пари Сен Жермен, Барселона и Реал Мадрид.