Директорът на Барселона Гийермо Амор заяви, че е напълно възможно Тиаго Алкантара да се завърне на „Камп Ноу“. Той каза, че не вижда никакви проблеми халфът да облече отново екипа на каталунците.

„Тиаго бе продаден срещу определена трансферна сума и няма да бъде никакъв проблем, ако Тиаго се завърне обратно“, коментира Амор в интервю за радио „Каталуня“.

Преди няколко дни се появиха информации, че някои от футболистите на Барселона са помолили президента Хосеп Мария Бартомеу да отправи оферта към Байерн Мюнхен за Тиаго Алкантара.

Баварците обявиха, че са готови да продадат Тиаго Алкантара и му поставиха цена от 70 милиона евро.

Тиаго премина в Мюнхен през лятото на 2013 година по личното настояване на Пеп Гуардиола и напусна Барса, защото не искаше да търка пейката.

Сега обаче ситуацията на стадион "Ноу Камп" е много различна, тъй като вече ги няма двете легенди Шави и Андрес Иниеста, които бяха твърди титуляри. 

Тиаго Алкантара е перфектното решение за наследник на Иниеста, за да може Филипе Коутиньо да остане да действа в по-предни позиции, където е силата му.

Алкантара отдавна намеква, че би искал да се завърне в родния си клуб, макар да има дългосрочен договор с Байерн до лятото на 2021 година.

Освен това той се намира с чудесни отношения с почти всички испанци в Барса, като най-близките му приятели са Жорди Алба, Серхио Бускетс, Жерар Пике и Серхи Роберто.

Барселона при всички положения ще се опита да свали цената на Тиаго Алкантара до 40-50 милиона евро.