Байерн Мюнхен оповести раздялата с офанзивния полузащитник Хамес Родригес. Колумбиецът прекара последните 2 сезона под наем от Реал Мадрид и сега ще се завърне в испанския клуб поне за лятото.

Новината обяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. Тя означава, че Байерн се е отказал да активира опцията за откупуване на 27-годишния Родригес срещу 42 милиона евро. За 2-годишното преотстъпване на плеймейкъра баварците платиха на Реал сумата от 13 милиона евро.

„Решението ни на практика е взето, защото Хамес дойде при мен преди края на сезона и ме помоли да не се възползваме от опцията”, коментира Румениге пред Sport1. „Да тръгнем против волята му не би имало смисъл. Няма смисъл да плащаш 42 милиона евро за футболист, ако не можеш да му предложиш титулярно място.”

„Хамес искаше да бъде редовен титуляр, но тук няма как да получи такива гаранции. Аз лично съжалявам за това.”

„Голям фен съм на неговия игрови стил, на този ляв крак. Головият му индекс е великолепен, а той е топ футболист, но вече няма смисъл.”

„Да платим сумата само за да го продадем на печалба? Това не би било честно спрямо Реал Мадрид, стилът на Байерн не е такъв. Тук не се замесваме в трафик на хора”, добави шефът на баварците.

Още по темата:

Кристиано увещава Хамес за Ювентус

Наполи натиска газта по отношение на Хамес

Хамес работи с личен треньор, за да влезе във форма за Копа Америка

Ювентус и ПСЖ в изчакватлена позиция относно Хамес