Колкото и да се спекулира, че Байерн Мюнхен е на път да подпише с едно от откритията на Мондиал 2018 – нападателя Анте Ребич – това изглежда няма да се случи. Причината се крие в таен пакт между новия треньор Нико Ковач и бившия му тим Айнтрахт Франкфурт.

Именно в Айнтрахт 24-годиншият Ребич най-сетне демонстрира огромния си потенциал, а още по-любопитното в случая е, че се развихри именно срещу Байерн при знаменития успех с 3:1 във финала за Купата на Германия. Франкфуртци оценяват играча си на 40 милиона евро, а това бе сума, която баварците бяха склонни да платят.

Само че „Евроспорт” твърди за наличието на спогодба между Ковач и Айнтрахт, подписана малко преди обявлението, че специалистът поема Байерн. Двете страни са се разбрали, че Ковач няма да преследва нито един от играчите на бившия си тим.

Така „орлите” потриват ръце в очакване на оферти от Висшата лига на Англия, където отборите са не по-малко платежоспособни. Цената си от 40 милиона евро Ребич дължи на споразумението, което сключиха Фиорентина и Айнтрахт при трансфера на играча през миналото лято. Тогава франкфуртци платиха само 4 милиона евро за нападателя, а в замяна Фиорентина запази 50-процентов дял от трансферната сума за него при следваща продажба.

Още по темата:

Хърватска звезда все по-близо до Байерн

Специалния набеляза хърватско дуо за Юнайтед

Ребич не иска в Англия, съветват го за Байерн