Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго иска да премине в Ливърпул това лято, след като е провел разговор с мениджъра Юрген Клоп. Испанецът реши да напусне "Алианц Арена" това лято след седем години престой в германския гранд. 29-годишният полузащитник има само една година от контракта си с "баварците" и е заявил пред клуба, че иска да напусне, за да опита ново предизвикателство.

Байерн търси около 30 милиона евро за полузащитника, но според информациите Ливърпул не желае да привлича бившата звезда на Барселона, тъй като Клоп е доволен от опциите, които има в центъра на терена.

Според Фабрицио Романо обаче Клоп наскоро е провел разговор с Тиаго и е изразил желанието си да подпише с него това лято.

"Юрген Клоп иска играча, а Тиаго иска да играе за Ливърпул", каза Романо на подкаста "Pod Save The Ball".

„Тиаго и Клоп разговарят вече седмици, той иска да се присъедини към Ливърпул. Те обаче не искат да платят исканата цена от Байерн и все още не са отправили оферта", каза още Романо.

Финансите на "червените" са засегнати от пандемията от коронавирус и не се очаква отборът да прави големи трансферни сделки в близките седмици. Клоп наскоро заяви, че няма нужда от подсилване на състава си, тъй като разполага с всичко, което му е нужно в момента.