Халфът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара се сбогува с клуба чрез видео и писмено изявление, които публикува в социалните мрежи. След седемгодишен престой на “Алианц Арена” испанският национал е пред трансфер в Ливърпул.

Ето и цялото обръщение на Тиаго:

Да, това е най-трудното решение в моята кариера. Реших да затворя тази глава в този прекрасен Клуб. Клубът, в който израстнах и се развих като играч през последните 7 години.

Победи, успехи, моменти на удоволствие, както и някои трудни периоди. Но това, от което се гордея най-много, е, че пристигнах в Мюнхен като млад човек, изпълнен с мечти, и го напускам изцяло удовлетворен и идентифициран с Клуб, история, философия, език и култура. Тук се научих как да обичам и да уважавам традиция, с която сега се сбогувам, но никога няма да забравя: Миа Сан Миа.

Аз и моето семейство изживяхме невероятни моменти в града, на клубната база и, разбира се, на обичаната от нас “Алианц Арена”. С вас, моето семейство от Байерн, които се отнасяхте с мен толкова добре и ме обичахте във всяка една секунда.

Моето решение е изцяло свързано със спортния аспект. Като футболист, аз искам и се нуждая от нови предизвикателства, за да се развия, както направих тук.

Байерн винаги ще бъде моят Дом.
Вечни благодарности към Байерн!