Нападателят на Челси Тимо Вернер може да напусне клуба през това лято. В последните дни се появиха информации, че лондончани са склонни да изслушат оферти за 25-годишния германец, а изглежда и самият футболист не отхвърля възможността да потърси ново предизвикателство в кариерата си, твърди „90 min“.

Вернер беше закупен от РБ Лайпциг миналото лято и дойде с големи очаквания. Той обаче се отчете със скромните 12 гола в 52 мача във всички турнири, както и с 15 асистенции.

По всичко личи, че в Челси явно не са доволни от продуктивността на Вернер и търсят нов нападател, който да води атаката през новия сезон. Говори се, че лондончани преговарят за Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, както и за Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен.

Любопитното е, че Вернер може да се завърне именно в Германия, а клубовете, които го искат са именно Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. Няма да е изненада, ако дори се стигне до бартер между някой от тях и Челси, тъй като на „Сигнал Идуна Парк“ виждат във Вернер потенциален заместник на Халанд, докато на „Алианц Арена“ са го набелязали като алтернатива на Левандовски, ако полякът реши да си тръгне през лятото.