Манчестър Юнайтед ще трябва да счупи трансферния си рекорд, ако иска да привлече Хари Кейн от Тотнъм това лято. По-рано този месец стана ясно, че ръководството на „червените дяволи“ са се свързали с обкръжението на нападателя чрез трета страна и са били окуражени от получения отговор.

Капитанът на Англия ще влезе в последната година от договора си с Тотнъм в края на сезона, така че от Юнайтед се надяват, че ще могат да спазарят Кейн на прилична цена, но ще трябва да убедят президента Даниел Леви да се раздели със звездата си. Въпреки това, The ​​Times пише, че Тотнъм ще иска 100 милиона паунда за Кейн. Това ще бъде рекордна сума в историята на „червените дяволи“, а също така Кейн би станал и най-скъпият английски играч за всички времена заедно с Джак Грийлиш, който се присъедини към Манчестър Сити от Астън Вила за същата сума през 2021-а година.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

Очаква се Кейн да реши бъдещето си след края на сезона. Твърди се, че той е готов да преговаря за нов договор и шефовете на „шпорите“ са уверени, че той ще остане в клуба и през следващия сезон въпреки интереса от страна на Юнайтед, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Мениджърът на „червените дяволи“ - Ерик тен Хаг, иска са привлече нов нападател през лятото. Голмайсторът на Наполи - Виктор Осимен също е в списъка му, но се очаква и той да струва около 100 милиона паунда. Младият нападател на РБ Лайпциг – Бенямин Шешко, също е в радара на Ман Юнайтед.