Тотнъм проявява интерес към нападателя на Дженоа Алберт Гудмундсон, който влезе в историята тази седмица с голям хеттрик за Исландия. 26-годишният футболист е в страхотна форма за клубния си тим, като е изключително полезен, защото може да играе на всяка една позиция в атака и дори зад централния нападател. Гудмундсон има 12 гола и четири асистенции от 29 мача през този сезон във всички турнири.

Сега football.london твърди, че Тотнъм има сериозен интерес към исландския национал, заедно с Интер и Ювентус. Очакванията са Гудмундсон да струва около 30 милиона евро.

„Шпорите“ вече пазаруваха от Дженоа през януари, когато закупиха 21-годишнеь румънски централен защитник Раду Драгушин. Като част от тази сделка пък десният защитник Джед Спенс премина на „Луиджи Ферарис“ под наем.

В Италия обаче пишат, че Гудмундсон може да предпочете да остане в Серия А, въпреки че трансферът на вече бившия му съотборник Драгузин в северен Лондон също може да изиграе роля, ако Тотнъм реши да отправи официална оферта през лятото. Гудмундсон е представляван от агенцията GG11, която държи правата и на вратаря на „шпорите“ Гулиелмо Викарио.