Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс не се е отказал от идеята да привлече централния защитник на Манчестър Юнайтед и Англия Хари Магуайър през лятото, пише The Sun. Преди началото на сезона „чуковете“ се опитаха да го закупят, но Юнайтед искаше твърде висока сума за 31-годишния Магуайър, който тогава беше изпаднал в немилост, а самият бранител не беше готов да приеме сериозно намаление на заплатата си.

Въпреки това, лондончани ще опитат отново и се надяват, че исканата цена на „червените дяволи“ е спаднала достатъчно, за да стане трансферът възможен. Тъй като Магуайър наближава края на договора си, той може да е по-отворен към подобен сценарий. Защитникът има още една година от настоящото си споразумение, като Юнайтед има опцията да го удължи с още допълнителни 12 месеца.

На „Олд Трафорд“ със сигурност ще обмислят продажбата му, защото могат с парите от трансфера му да финансират част от селекцията. Смята се, че Уест Хем е готов да плати около 15-20 милиона паунда за правата му и да му предложи договор за две или три години.

Английският национал е изиграл 23 мача във всички турнири този сезон, като е отбелязал два гола. Той беше контузен в последните седмици, но се очаква да бъде поне в групата за дербито с Ливърпул от ¼-финалите за ФА Къп в неделя.